Räsymatoilla sisustaminen

Räsymatoilla sisustaminen

Räsymatoilla sisustaminen

Perinteinen räsymatto on suomalaisissa kodeissa melkoinen klassikkomatto. Jokaisesta kodista tai mökiltä löytyy monesti vähintään yksi räsymatto. Käyttökohteita tällä joka kodin yleismatolla on useita aina kodin eteistiloista, keittiöön ja olohuoneeseen. Mökeillä räsymattoja on käytetty myös aina. Räsymattojen avulle luot tilaan helposti viihtyisyyttä ja väriä.

Mistä räsymatto on tehty?

Räsymattoja voidaan valmistaa useista eri materiaaleista, mutta yleisimmät materiaalit ovat 100% puuvilla tai puuvillan ja polyesterin sekoite. Räsymatto on ekologinen vaihtoehto, koska monesti räsymatto valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista. Iloisen kirjava räsymatto kudotaan monesti tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista. Räsymaton perinteinen idea on ollut uusiokäyttö, jolloin vanhat tekstiilit on leikattu tarkkaan matonkuteiksi ja räsymatto on valmistettu käsin kutomalla.

1) Ilona räsymatto on valmistettu kierrätetystä puuvilla-polyester sekoitekankaasta

 Ilona räsymatto on perinteinen kierrätetyistä materiaaleista valmistettu räsymatto

 

2) Summer puuvillamatto on modernimpi "räsymatto", joka on valmistettu 100% puuvillasta

Summer puuvillamatosta löytyy monta eri väriä ja matossa on kaunis moderni kuosi

Räsymaton helppohoitoisuus

Räsymatot on perinteisesti äärettömän helppohoitoisia, koska ne ovat vesipestäviä ja niiden hoitona riittää säännöllinen imurointi ja tuuletus. Räsymaton voi pestä helposti käsin esimerkiksi mökin laiturilla tai paikkakunnalta löytyviltä matonpesu paikoilta.

Pesun jälkeen räsymaton kuivattamiseen paras sää on hieman tuulinen alkukesän päivä. Älä kuivata mattoa pitkiä aikoja auringossa, sillä aurinko voi haalistaa maton värejä. Ripusta värikäs räsymatto kuivumaan siten, että vesi valuu maton kuteiden suuntaisesti. Kotona sisällä hyvä paikka kuivattaa räsymattoa on esimerkiksi kodinhoitohuone tai kylpyhuone niin, että huoneessa pääsee kiertämään ilma hyvin.

Paljonko räsymatot maksavat?

Räsymatoilla sisustaminen on melko halpaa, koska räsymatot ovat edullisia mattoja ja hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia mattoja. Pienimmät räsymatot esimerkiksi koossa 60×90 cm maksavat alle 10€ ja isotkin räsymatot koossa 140×200 cm alle 50€. Jos haluat olla luova ja säästä entisestään rahaa niin voit valmistaa räsymattoja myös itse. Toki tällöin kannattaa ottaa huomioon se, että sinulta löytyy jo kierrätysmateriaalit omasta takaa, jolloin materiaalit eivät maksa sinulle mitään. Ja toinen asia mikä on hyvä pitää mielessä on se, että valmistus on työlästä ja siihen kuluu paljon aikaa.

Yhteenveto

Räsymatot ovat oikein loistava valinta silloin kun haet kotiisi tai kesämökille halpaa, värikästä, ekologista ja helppohoitoista mattoa. Räsymattoja on saatavilla eri materiaaleista valmistettuna ja useita eri kokoja, värejä ja kuoseja. Käy tutustumassa räsymattojen valikoimaan >>

Lue seuraavaksi

Kuinka valita kuramatto?
Mihin pyöreä matto sopii?

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.