Kuinka valita kuramatto?

Kuinka valita kuramatto?

Kuinka valita kuramatto?

Kun valitset kuramattoa niin on tärkeätä huomioida seuraavat seikat:

1. Kuramaton käyttötarkoitus

Kuramaton käyttötarkoitus vaikuttaa sen valintaan. Esimerkiksi, jos kuramatto tulee sijaitsemaan sisäänkäynnin edessä, tarvitset kulutuskestävän ja "tehokkaan" kuramaton, mikä pystyy keräämään ulkoa tulevaa kuraa ja likaa.

2. Kuramaton koko

Kuramaton tulee olla sopivan kokoinen alueelle, jolla sitä käytetään. On tärkeää, että kuramatto on tarpeeksi pitkä, jotta se peittää koko alueen. Kuramattoja on saatavilla paljon eri rullaleveyksiä ja näissä matoissa mitan saat päättää itse. Tällöin puhutaan kuramatoista metritavarana eli hinnoittelu on tehty €/metri ja maton pituuden pystyy päättämään 1cm tarkkuudella. Toki kuramattoja on saatavilla myös standardikokoisina esimerkiksi oven eteen hyvin sopivana kynnysmattona 60x90 cm.

3. Kuramaton materiaali

Kuramatoista löytyy erilaisia materiaaleja, kuten polypropeeni tai kumi. Pohjauksena käytetään monesti joko vinyyliä tai lateksia. Kumi materiaalista valmistetut kuramatot ovat kestäviä ja ne ovat helppoja puhdistaa, mutta ne saattavat olla liian kovia kävellä päällä. Polypropeenista valmistetut kuramatot taas ovat miellyttäviä jalalle ja keräävät märän hyvin itseensä.

4. Kuramaton imukyky

Kuramatoilla, jotka sijoitetaan vilkkaasti liikennöidylle alueelle esimerkiksi lapsi- ja lemmikkiperheissä, on hyvä olla hyvä imukyky. Kuramaton hyvä imukyky estää likaveden siirtymisen kodin muihin tiloihin. Jos kodissasi on siis paljon vilskettä ja ulkoa tulee kuraa ja märkää esimerkiksi lasten mukana eteistiloihin niin suosittelemme valitsemaan hyvän imukyvyn omaavan kuramaton.

5. Helppous puhdistaa

Kuramatoilla, jotka altistuvat suurelle määrälle likaa, kuraa ja märkää, tulee olla helppo puhdistaa. Esimerkiksi, kumi materiaalista valmistetut kuramatot ovat helppoja puhdistaa, koska ne voidaan huuhdella suoraan puhtaaksi. Yleisesti ottaen kuramatot ovat helppohoitoisia ja ne voi vesipestä puhtaaksi.

Millainen sitten on hyvä kuramatto?

Tauros kuramatto kestää todella kovaa kulutusta

Asiat tiivistettynä. Hyvän kuramaton tulee olla kestävä, helppo puhdistaa ja sopivan kokoinen alueelle, jolla sitä käytetään. Se tulee myös olla tarpeeksi kulutuskestävä, koska kuramatto joutuu kovalle kulutukselle ja toki hyvä lian ja kuran imukyky on hyväksi, jotta kuramatto kerää ulkoa tulevan lian tehokkaasti. Centaur kuramatto on hyvä valinta kun haetaan todella kestävää kuramattoa!

Kuramatto metritavarana

Kun mietit kuinka valita kuramatto minun kotiini niin pidä mielessä, että kuramattoja on saatavilla paljon myös suoraan rullasta oman haluamasi pituuden mukaan. Tässä on listattuna muutama hyvä kuramatto vaihtoehto jos haet määrämittaista kuramattoa esimerkiksi eteiseen tai tuulikaappiin.

1. Yksi suosituimmista kuramatoistamme, DOMO KURAMATTO RULLA >>

como kuramatto rulla Como kuramattoa on saatavilla useassa eri värissä. Suoraan rullasta haluamaasi pituuteen. Saatavilla olevat leveydet 100 cm, 133 cm ja 200 cm.

2. Toinen meidän suosituista kuramatoist. Jos haluat kuramatolta hieman myös pehmeyttä, niin valintasi on  PERU KURAMATTO RULLA >>

Chile kuramatto rulla on pehmeä valinta eteistilojen matoksi. Saatavilla 90 cm ja 130 cm leveänä ja leikattavissa määrämittaan.

Alla on muutama hyvä valinta standardikokoisista kuramatoista.

3. Jos haet kotiisi kaikkeista pehmeintä kuramattoa niin valintasi on ylellisen pehmeä PRINCE KURAMATTO >>

prince kuramatto Ylellisen pehmeä kuramatto, jossa on kaunis, pehmeä ja eläväinen nukkapinta. Saatavilla olevat valmiskoot 60x90 cm ja 90x150 cm.

4. Jos haet todella tehokasta kuranpysäyttäjää niin valitse DOMINO KURAMATTO >>

Pysäyttää kuran ja irtokivet todella tehokkaasti. Materiaali kestävää kumia. Tämä kuramatto on kuin kotonaan myös vaativissa julkitiloissa, joissa on paljon liikennettä.

5. LIVERPOOL KURAMATTO on perinteinen valinta

Mancehester kuramatosta on saatavilla monta eri väriä ja muutamaa eri kokoa. Perinteinen kuramatto ja hinta-laadultaan erinomainen.

Kuramaton muotoilu

Muista että monia eri kuramattoja voi myös muotoilla mattoveitsellä omaan tilaasi sopivaksi. Kynnyslistat ja ovien syvennykset kun tuottavat monesti oman haasteensa tilaan. Leikkaamiseen tarvitset tosiaan vain terävän mattoveitsen ja jos kyseessä on pidempi pätkä niin varmista vaikka pidemmän vatupassin avulla, että leikkaat maton suoraan. Käy katsomassa kaikki saatavilla olevat kuramatto vaihtoehdot ja eikun laittamaan eteinen tai tuulikaappi järjestykseen.

 

Lue seuraavaksi

Matto keittiöön? 6 parasta vinkkiä keittiömaton valitsemiseen
Räsymatoilla sisustaminen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.