Mikä matto eteiseen?

eteisen matto

Mikä matto eteiseen?

Mikä matto eteiseen? Tämä on hyvä kysymys, sillä eteisen maton valinnassa on hyvä ottaa muutamia asioita huomioon. Onko tilassa lattialämmitys? Minkä kokoisen eteisen maton valitsen ja mistä materiaalista? Aloitetaan purkamaan näitä kysymyksiä kysymys kerrallaan.

Eteisen matto suojaa kodin muita pintoja pysäyttämällä lian ja kuran.

Mikä matto lattialämmitykselle?

Lattialämmitteisiin tiloihin emme suosittele kumipohjaisia mattoja, koska nämä matot eivät päästä lattialämpöä lävitseen ja tämän takia matto voi vaurioittaa lattiapintaa. Lattialämmitykselle suosittelemme mattoa, joka on hengittävä ja josta lämpö pääsee kiertämään vapaasti huoneilmaan. Esimerkkinä kestosuosikki Louhi matto. Louhi matto on helppohoitoinen polypropeeni matto ja se kestää eteistiloissa hyvin kulutusta ja kenkien mukana tulevaa hiekkaa sekä kosteutta. Pohja on hengittävä, joten lattialämpö pääsee virtaamaan maton lävitse vapaasti. Usein Louhi matosta tulee myös kysymys, pysyykö matto hyvin paikallaan, kun matossa ei ole liukueste pohjausta?

Mikäli lattiapinta on liukas niin suosittelemme maton alle liukuestekangasta ja tämä pitää maton napakasti paikallaan. Mikäli et halua käyttää erikseen liukuestettä maton alla, ei hätää Mattokeitaan valikoimastamme löydät myös pohjatut eteisenmatot, jotka ovat hengittäviä ja soveltuvat myös lattialämmitykselle. Uusimpana suosikkina pohjatuista matoista valikoimaamme ovat nousseet Narman laadukkaat Foam pohjatut matot, kuten BELLO, CREDO, BONO ja LIMO. Näiden mattojen pohjaus on lateksivaahtoa, joka hengittää ja päästää lattialämmön vapaasti virtaamaan maton lävitse. Lisäksi näiden mattojen pinta on valmistettu polypropeenista ja matot ovat helposti puhdistettavissa ja pestävissä tasovesipesuna. Lisäksi myös VM Carpet valikoimasta löydät pohjatut vaihtoehdot eteisen matoksi. VM Carpet mattojen pohjaus (EVAPOLYTEX) eli etyleeni-vinyl-asetaatti on materiaali, jota käytetään myös elintarvikepakkauksissa ja lenkkitossujen pohjauksissa. Tämä materiaali tekee maton pohjasta tukevan ja pysyy napakasti paikoillaan eri lattiapinnoissa. VM Carpet mattovalikoimasta löytyy esimerkiksi  VM Carpet Balanssi matto, joka on erittäin kulutusta kestävä ja sopii jopa julkiseen tilaan. Täydellinen matto siis myös sinun eteiseesi.

Minkä kokoinen matto eteiseen?

Mittaa eteisen leveys ja päätä kuinka paljon haluat, että lattiapintaa jää näkyviin maton reunojen jälkeen. Mikäli sinulla on lattialämmitys, niin suosittelemme, että reunojen jälkeen jää sopivat kaistaleet lattiapintaan, jotta lattialämpö kiertää vapaammin. Tämän jälkeen mittaa pituus esimerkiksi ovelta kaapiston loppuun. Jos jostain syystä et halua jättää lattiapintaa ollenkaan näkyviin, vaan haluat peittää lattian matolla, niin tästä tulee myös näyttävä kokonaisuus eteiseen. Tällä tavoin saat myös tilan tuntua kapeisiin eteistiloihin. Toki on hyvä muistaa, että tällöin maton väri ja kuosi näyttelevät myös suurta roolia tilan tunnussa. Vaaleat ja neutraalit sävyt ja kuviot tekevät tilasta raikkaamman ja isomman kuin taas tummat ja todella kuvioidut matot. Mutta muista, että makuasioista ei saa kiistellä, joten tyyli on vapaa maton valinnassa!

Joskus eteisen tilat voivat olla haastavia ja mikään standardi kokoinen matto ei vain istu kunnolla eteisen tilaan. Ei hätää, meillä Mattokeitaalla on ratkaisu tähänkin haasteeseen. Valikoimastamme löydät matot myös omilla mitoilla. Käytävämatto valikoimastamme löydät käytävämatto rullia leveyksissä 80cm, 100cm ja 120cm, joista saat maton haluamallasi pituudella. Esimerkiksi Louhi mattoa on saatavilla suoraan rullasta oman haluamasi pituuden mukaan. Mikäli tarvitset tilaan vielä leveämpää mattoa, niin aikaisemmin mainituista BELLO, CREDO, BONO ja LIMO matoista saat maton juuri haluamillasi mitoilla.

Mikä materiaali eteisen mattoon?

Eteistilan maton materiaaliksi löytyy monia hyviä vaihtoehtoja mutta ensin on kuitenkin hyvä miettiä, millaisella kulutuksella eteisen matto on ja minkä tyylistä mattoa haet tilaan? Eniten käytetyimpiä mattomateriaaleja eteisessä ovat helppohoitoiset polypropeeni matot, sisalmatot ja villamatot. Polypropeeni on näistä suosituin ja eniten käytetyin materiaali eteisessä sen helppohoitoisuuden ja edullisemman hinnan puolesta. Polypropeeni valmistetaan muovista ja on hyvin yleinen materiaali matoissa. Materiaalin hyviä puolia on se, että mattoa voi vapaasti pestä myös itse tasovesipesuna ja matosta lähtee likatahrat myös erittäin helposti irti.

Sisalmatot ovat myös erittäin suosittuja klassikoita eteisen tilan matoiksi. Sisalmattojen kuitu on valmistettu Sisalagaave kasvista ja tämän lehdistä. Sisalmaton hyvä puoli on sen kova kulutuksen kestävyys. Sisalmatto antaa tilaan rouheutta ja luonnonmateriaalin ansiosta myös ekologinen valinta eteisen matoksi. Sisal on kuitenkin hieman arka kosteudelle, joten eteisen tiloissa, joihin tulee kosteutta esimerkiksi talvella kenkien mukana, niin tämä materiaali ei ole se parhain vaihtoehto. Matolle ei myöskään suositella läpikastelua eli vesipesua, koska maton materiaali saattaa elää ja matto menettää muotoaan kuivuessaan.

Sisalmatto sopii myös eteiseen.

Villamatot ovat myös yksi klassikoista eteistilan matoksi. Laadukkaasta villasta valmistettu villamatto kestää hyvin kulutusta eteistiloissa. Villa pitää itse itseään puhtaana villan rasvaisen materiaali ominaisuuden takia, joten tämänkin johdosta villa materiaalina soveltuu eteiseen loistavasti. Kuratahrat lähtevät helposti tuoreeltaan pyyhittäessä tai imuroitaessa.

Näillä vinkeillä eteenpäin ja maton kuosin valintaan! Kysy rohkeasti meiltä apua maton valinnassa, me autamme!

Lue seuraavaksi

VM Carpet Hattara matto sopii erinomaisesti myös koiratalouteen
Matto olohuoneeseen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.