Matto olohuoneeseen

Matto olohuoneeseen

Matto olohuoneeseen, mitä on hyvä ottaa huomioon

Onko edessä muutto uuteen asuntoon ja vanhat matot ovat jo aikansa eläneitä? Tai muuten vain sisustuskärpänen puraisi ja tarve olisi uudelle olohuoneen matolle? Oli niin tai näin meiltä Mattokeitaalta löydät läjäpäin olohuoneeseesi sopivia mattoja!

Kun avaat myymälämme oven Tampereen Lielahdessa, myyjämme tulee kysymään sinulta tervehtimisen jälkeen kolme kysymystä: Minkä kokoista mattoa teillä on etsinässä? Minkä väristä? Mitä materiaalia?

Jokaisen asunnon omistajan sisustustyyli on omanlaisensa, joten ei ole olemassakaan oikeaa tai väärää! Olohuoneen mattoa valitessasi kaikki lähtee sinun tyylistäsi. Jos tykkäät pienempi kokoisesta matosta olohuoneessa, niin se on täysin ok ja tällöin matto on ainakin kevyempi käsiteltävä. Jos taas tykkäät matosta, joka on iso ja kokoaa tyylikkäästi olohuoneen omaksi tilaksi. Tiesitkö muuten, että me suomalaiset ostamme monesti olohuoneeseen liian pienen maton. Koon valinnan ohessa täytyy toki sitten miettiä myös maton väri. Mikä väri sopii minun sisustukseen? Matto on yksi sisustuksen isoimpia asioita, mutta ei ole olemassa oikeaa eikä väärää väriä. Jokainen valitsee lopun viimein fiilispohjalta värinsä, oli se sitten tasaisen harmaata tai kirkuvan punaista, sillä ei ole väliä, it`s your call!

Matto materiaaleja on myös useita. Suosituimmat olohuoneen maton materiaalit ovat villamatot, lyhytnukkaiset matot (keinokuitua), puuvillamatot ja viskoosimatot. Näitä asioita on hyvä miettiä, kun lähdet matto ostoksille. Materiaaleista lisää hieman alempana.

Jos etsit olohuoneeseesi jättikokoa esimerkiksi 300x400cm näitä saamme tilattua suoraan tehtaalta standardikokoisena esimerkiksi upeasta DIVE villamatosta, jota on saatavilla 300x400cm koossa tehdastilauksesta. Yleisimmät koot olohuoneen matoissa ovat kuitenkin joko 160x230cm tai 200x300cm. Vuosi vuodelta olohuoneen matoksi ostetaan myös enemmän jättikokoja.

Minkä värinen matto?

Jos haluat tuoda matolla kontrastia olohuoneeseen, niin tällöin vastavärit esimerkiksi sohvan kanssa toimivat hyvin matossa yhteen. Jos taas haluat, että matto soveltuu verhojesi kanssa yhteen tai että niissä on joitain samoja sävyjä niin valitse kuvioitu matto, jotka ovat usein monivärisiä. Näin löydät varmasti samoja sävyjä niin matosta kuin verhoista. Jos taas haluat luoda hieman klassisempaa tunnelmaa olohuoneeseen? Valikoimastamme löydät upean sarjan villaplyyshi mattoja, jotka on valmistettu Uuden-Seelannin villasta. Esimerkiksi Kantabria villamaton perinteinen klassinen kuosi soveltuu myös erinomaisesti modernin sisustuksen kanssa yhteen, joten mattokin voi olla kuin jalokivi lattialla ja kruunata olohuoneesi.

Matto olohuoneeseen | Dive villamatto olohuoneessa Dive villamatto koristaa kauniisti olohuonetta ja se sopiikin hienosti olohuoneen matoksi.

Entä mikä matto materiaali soveltuu olohuoneeseen parhaiten?

Mikäli arkesi on kiireistä lapsiperhe arkea tai sinulla on lemmikkejä kodissa niin sileäpintaiset matot ovat helppo ja hyvä valinta olohuoneen matoksi. Esimerkiksi Savanna villamatto on todella tiivis pintainen, joten imurointi käy vaivatta ja villa on materiaalina vielä likaahylkivä, joten pienetkin likatahrat lähtevät kosteaa liinaa ja tarvittaessa marseille saippuaa näyttäen. Jos haet kuitenkin mattoa samoilla ominaisuuksilla, mutta hieman huokeammalla budjetilla niin tällöin suosituksemme on sileäpintaiset keinokuituiset matot.

Jos etsinässäsi on pehmeä nukallinen matto tai lyhytnukkainen matto niin näistä tuoteryhmistä löydät runsaasti sopivia mattoja olohuoneeseesi. Etsit sitten kuvioitua tai yksiväristä niin vaihtoehtoja on varmasti. Nukkamatot ja lyhytnukkaiset matot on valmistettu keinokuidusta (useimmiten polypropeenista ja polyesterista). Keinokuituisia mattoja sanotaankin monesti "easy care" matoiksi. Matot ovat antistaattisia, joten matot eivät sähköistä eivätkä kerää pölyä puoleensa. Näissä matoissa on myös likaahylkivä käsittely, joten likatahrat lähtevät matosta vaivattomasti sekä tarvittaessa voit vesipestä maton.

ps. voit Lukea lisää eri mattojen hoito-ohjeista täältä.

Puuvillamatoistamme löydät perinteisiä räsymattoja, jotka voivat soveltua esimerkiksi kesämökin olohuoneeseen aivan hyvin. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi riemun kirjava Ilo-Riemu puuvillamatto, joka tuo kodikkuutta ja väriä kotiisi tai vaikka mökkisi olohuoneeseen. Tämän maton voitkin sitten pestä oikein perinteiseen tapaan vaikka mattolaiturilla. Valikoimassamme on myös moderneja kuoseja kuten Narman Kastna, joka on molemmin puolin pidettävä matto. Kastna maton molemmat puolet ovat eri tyylisiä, joten tästä saat kaksi mattoa yhden hinnalla.

Narma Kastna sopii myös hienosti olohuoneeseen.

Matto olohuoneeseen ei ole helppo valinta. Yksi näppärä ja klassinen vaihtoehto on myös Itämäinen viskoosimatto. Viskoosimatto on kevyt matto, jolla loihdit olohuoneeseesi ripauksen itämaista tunnelmaa. Viskoosimatto on valmistettu selluloosakuidusta. Viskoosimatoille on ominaista niiden kiiltävyys ja matto näyttää toisesta suunnasta eriväriseltä kuin taas toisesta suunnasta katsottuna. Tämä luo kivan tunnelman olohuoneeseesi ja mattoa on mukava ihailla eri kulmista.

Muista kuitenkin kun valitset olohuoneen mattoa, että kaiken A ja O on sinun viihtyvyytesi omassa kodissasi, joten valitse sellainen matto joka tuo hymyn huulille :)

ps. Jos kiinnostuit enemmän eri mattomateriaalien hoitamisesta ja puhtaana pitämisestä niin täältä voit lukea tarkemmin eri materiaalien pesuohjeista ja mattojen hoidosta.

Kiitokset lukemisesta!

Lue seuraavaksi

eteisen matto
Matto keittiöön? 6 parasta vinkkiä keittiömaton valitsemiseen

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.