Matto keittiöön? 6 parasta vinkkiä keittiömaton valitsemiseen

Matto keittiöön? 6 parasta vinkkiä keittiömaton valitsemiseen

Matto keittiöön? 6 parasta vinkkiä keittiömaton valitsemiseen

Keittiö on paikka, jossa vietät paljon tunteja ruoanlaiton parissa ja luot rakkaita muistoja ruoan äärelle. Joten miksi et koristelisi sitä kauniilla matolla lisätäksesi tilan toimivuutta ja estetiikkaa?

Olipa kyseessä sitten täysikokoinen lattiaa peittävä matto tai kaappien ja saarekkaan välissä oleva kapeampi käytävämatto, maton laittaminen keittiöösi on loistava tapa lisätä väriä ja tekstuuria tilaan. Vaikka se saattaakin tuntua ylimääräiseltä työtaakalta, niin pelkästään keittiön roiskeiden ja sotkujen vuoksi, oikean maton valitseminen voi itse asiassa parantaa tilaa ja vähentää ylimääräistä työtä.

Jatka lukemista saadaksesi kuusi parasta vinkkiämme parhaan keittiömaton valitsemiseen ja pidä silmällä upeita ostovaihtoehtoja!

Sevilla matto keittiössä Valencia matto sopii hienosti myös keittiöön

Harkitse kokoa

Ennen kuin katsot keittiön mattoja, mittaa käytettävissä oleva pinta-ala. Et halua huomata ostettuasi maton, että se on liian suuri mahtumaan edes tilaan! Jos aiot sijoittaa maton kaapin ja saarekkeen väliin, mittaa tilan pituus ja leveys ja vähennä sivuista 5-20 senttiä (riippuen siitä kuinka paljon haluat jättää lattiaa näkyviin maton reunojen alta).

Samoin, jos aiot sijoittaa maton ruokapöydän alle, maton mittojen tulisi mieluiten olla ainakin +60 senttiä suurempi kuin pöydän koko. Tämä varmistaa, että tuolit pysyvät matolla myös ulos vedettäessä.

Valitse sopiva muoto

Seuraava askel on valita matollesi sopiva muoto. Jos sinulla on suuri huone, harkitse pyöreän maton asettamista tasoittamaan tilaa. Pitkä, kapea matto (samanlainen kuin pitkä suorakulmio) sopii käytettäväksi kaappien ja saarekkeen välissä.

Jos keittiössäsi ei ole saareketta, aseta keskelle suuri suorakaiteen muotoinen matto visuaalisen kiinnostavuuden lisäämiseksi. Ruokailutiloissa pyöreä matto käy hyvin pyöreän pöydän alla, kun taas suorakaiteen muotoiset sopivat käytettäväksi suorakaiteen muotoisten pöytien alla.

vm carpet esmeralda valkoinen matto ruokapöydän alla VM Carpet Esmeralda matto ruokapöydän alla

 

Päätä oikeasta materiaalista

Käytä runsaasti aikaa oikean materiaalin valitsemiseen keittiön matollesi. Yleensä sileäpintaiset matot ovat ihanteellisia valintoja keittiöön. Niitä on helpompi puhdistaa ja huoltaa ja niiden pinnalta on helppo pyyhkiä liat ja roiskeet pois (joita tulee monesti keittiössä). Polypropeenista valmistetut matot ovat myös hyviä valintoja, sillä tämä materiaali ei ime likaa itseensä ja toisaalta siitäkin on helppo pyyhkiä lika ja roiskeet pois.

Muita sopivia materiaalivaihtoehtoja keittiön matoksi ovat esimerkiksi juutti (kestävä ja puhdistettava) ja villa (helppo ja luonnostaan likaa hylkivä materiaali). Minkä vaihtoehdon valitsetkin, muista pitää mielessä materiaalin hoito-ohjeet, niin matto kestää mahdollisimman pitkään keittiössä kovaa kulutusta.

 

Varmista, että matto on yhteensopiva sisustuksen kanssa

Keittiön mattosi tulee täydentää nykyistä sisustustasi. Jos sinulla on esimerkiksi minimalistinen keittiö, harkitse yksinkertaista mattoa, jossa on geometrinen kuviointi.

Minimalistiseen keittiöön kukkakuvioinen matto neutraalilla pohjalla on täydellinen tapa lisätä visuaalista mielenkiintoa. Skandinaavisen sisustustyylin sisustus käy hyvin pörröisen maton kanssa; Maton neutraali väri täydentää hillittyä värimaailmaa, kun taas pörröisen maton rakenne lisää tyyliin lämpöä. Jos haluat räiskyvän, kirkkaan sävyisen keittiön, harkitse moniväristä mattoa.

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on myös, jos valitset kaksipuolisen maton, jonka molemmilla puolilla on erilaisia ​​painatuksia – keittiön ulkoasun muuttaminen hetkessä ei ole koskaan ollut näin helppoa! Puuvillamatoista löytyy paljon Narman mattoja, jotka ovat kaksinpuolin pidettäviä.

Karikko matto ruokapöydän alla tuo väriä sisustukseen

 

Ajattele elämäntapaasi

Kun ostat mattoasi, mieti elämäntapaasi. Yleensä maton tulee olla liukumaton ja sellainen josta tahrat on helppo puhdistaa pois. Tämän tarkoituksen saavuttamiseksi valitse pitävä ja liukuestepohjattu matto tai käytä liukuestekangas rullaa maton alla estääksesi maton liikkumisen. Harkitse lisäksi muita tekijöitä ennen kuin valitset parhaan keittiömaton.

Onko sinulla esimerkiksi lapsia tai lemmikkejä lähellä? Jos kyllä, tarvitset maton, joka on helposti pestävä, eikä bakteerien kasvualusta. Maton tulee myös olla kestävä ja paksu, jotta se kestää tarpeeksi kulutusta (liikennettä) sekä juoksevia lemmikkejä ja ryömiviä lapsia.

 

Valitse oikea paikka matolle

Harkitse maton ominaisuuksia, joita haluat hyödyntää, kun valitset sen asettelupaikkaa keittiössäsi. Jos käytät paljon tunteja ruoanlaittoon, kannattaa matto sijoittaa lähelle uunia ja liesitasoa, jotta jalkojen alla jää pehmeää mattoa pehmustamaan jalkojasi aterioita valmistaessasi. Vastaavasti, jos aiot luoda "pelkän" näyttävän stailauksen keittiöösi, niin näyttävän raidallisen tai kuviollisen maton asettaminen, joka näkyy keittiöön tullessasi tekee tämän tempun hienosti.

Muista myös, että samalla mattosi tarjoaa tilaan kaiunvaimennusta ja ääntä eristäviä ominaisuuksia.

Vinkki: Mattorullien avulla voidaan valmistaa mittatilausmattoja ja täydellisesti sinun keittiöösi koon puolesta sopivia mattoja esimerkiksi keittiön sisäänkäynnin ympärille. Tutustu kaikkiin rullasta myytäviin mattoihin tai rakenna matto omilla mitoilla.

 

Matto keittiöön? Viimeiset sanat

Maton asettaminen keittiöösi lisää väriä, tuo pehmeyttä jalkojen alle ja tekee keittiön tunnelmasta kodikkaan. Jos olet valmis sisustamaan keittiösi uudella matolla, selaa keittiömatto valikoimaamme ja valitse omasi 🙂

Lue seuraavaksi

Matto olohuoneeseen
Kuinka valita kuramatto?

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.