Villamatot

Villamatolla sisustat kodin lämpöisesti

Villamatot

Mattokeidas.fi valikoimasta löydät laajan valikoiman laadukkaita villamattoja, jotka kestävät kulutusta ja aikaa. Lisäksi Tampereen myymälässämme on esillä Tisca- mallisto. Tiscan matot valmistetaan Itävallassa käsityönä maailman parhaasta villalaadusta. Näistä matoista saat myös villamaton omilla mitoilla ja valittavissa sinulla on peräti 96 eri väriä ja eri kuoseja. Voit tutustua Tiscan mattoihin täältä.

Sisustuksen trendiksi on viimevuosina noussut luonnonmateriaalien käyttäminen sisustuksessa. Yhä enemmän myös Mattokeidas.fi asiakkaamme etsivät mattoa, joka täyttää heidän sisustuksen vaatimukset kestävyydestä, ekologisuudesta ja eettisyydestä. Rohkeampi värien käyttö on myös ollut yksi päätään nostava ilmiö skandinaavisen sisustuksen rinnalla. Yhä enemmän haetaan värikästä mattoa, jolla voidaan leikitellä muun sisustuksen kanssa. Matoista etsitään myös yhä useammin isompaa mattoa sisustukseen, joka peittää enemmän lattiaa. Esimerkiksi makuuhuoneessa käytetään isompia mattoja, jotka menevät puolittain sänkyjen alle ja olohuoneessa iso matto menee monesti osittain sohvan alle. Mattokeidas valikoimasta löytyy paljon 200x290 cm kokoisia mattoja ja standardikokoisena löytyy myös 240x340 cm mattoja. Voit myös tilata omilla mitoilla villamaton Tiscan tai VM Carpetin mallistostamme.

kaunis Maleo Villamatto villamatto

Villamatto Materiaalista

Mattojen kudonnan historian kirjojen alusta asti ensimmäinen ja laadukkain materiaali on ollut villa. Parhaaksi villa laaduksi on tituleerattu Uuden- Seelannin villa. Villa on tärkeä materiaali tekstiiliteollisuudessa ja laadukkaasta villasta valmistetaan niin vaatteita kuin mattojakin. Villan hyödyt materiaalina ovat erinomaiset. Villa on materiaalina erittäin pitkäkestoinen ja lämmin materiaali. Villamatto kestää hyvin kovaakin kulutusta ja antaa lämpöä kotisi sisustuksen. Villan rakenne on ”niin sanotusti” rasvainen, joka tarkoittaa sitä, että villaan ei tartu helposti lika ja villa pitää itse itseään puhtaana. Villamatto on myös ekologinen valinta niin matoissa kuin muissakin tuotteissa. Villan värjäykseen käytetään usein kasvivärjäysmenetelmää, joten koko villan tuotantoprosessi on ekologisesti tuotettu.

saana villamatto kuva kahvimuki villamatto sisustus

Hoito-ohjeet Villamatolle

Hyvä muistaa:

  • Villa on materiaalina helppohoitoinen
  • Luonnostaan likaa hylkivä
  • Tuuletus, imurointi ja harjaus
  • Villamatto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet mattoa
  • Lumihankipesu kirkastaa ja raikastaa
  • Käytä tahranpuhdistukseen marseille- ja sappisaippuaa

 

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti, älä tamppaa tai puistele mattoa. Mikäli puistelet mattoa voimakkaasti, voivat maton päätyompeleet tai loimet katketa ja matto purkaantua. Käytä villamaton imurointiin aina sileää mattosuulaketta. Emme suosittele robotti-imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivät harjakset kuluttavat maton pintaa ja voivat vahingoittaa hapsuja. Huomaathan, että etenkin alkuun villamatto voi pöllytä. Villamaton pinta kuitenkin tiivistyy käytössä ja pölyäminen vähenee. Ole siis alkuun kärsivällinen, ja imuroi mattoa kevyesti kuteen suuntaisesti (poikittain), vältä hankaavaa liikettä. Riippuen maton käyttöpaikasta ja kulutuksesta, pinnan tiivistymiseen voi mennä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Villamatto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet sitä säännöllisesti. Osa kudotuista villamatoistamme ovat kaksipuoleisia, eli voit käyttää mattoa molemmin puolin. Villa hylkii luonnostaan likaa, joten se on helppo pitää puhtaana.

Puhdista pienet tahrat tuoreeltaan rasvapitoisella Marseille- tai sappisaippualla. Voit poistaa irtolian tahra-alueelta esimerkiksi kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin, jotta tahra-alue ei leviä. Pyyhi lopuksi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina), yleensä pientä aluetta ei varsinaisesti tarvitse huuhdella. Noudata villamattojen pesussa ensisijaisesti matossa olevaa pesuohjetta. Vaikka villamatto kestääkin usein vesipesua tasossa, moni valmistaja suosittelee matolle vain kuivapesua. Pese ylipäätään villamattoja vain tarvittaessa. Turha peseminen liuottaa villan omaa likaahylkivää rasvaan nopeammin ja kuivattaa mattoa. Kuivettunut matto voi hapertua ja pölytä enemmän.

Talvipakkasella lumihankipesu raikastaa villamaton ja vähentää muuta pesun tarvetta. Vie matto ulos ja anna sen jäähtyä kunnolla, ennen kuin heität maton lumihankeen. Voit käännellä mattoa puhtaassa pakkaslumessa ja heittää hieman lunta myös maton päälle. Harjaa lumi maton pinnasta pehmeällä harjalla ja anna maton kuivahtaa hetki sisällä rullattuna, ennen kuin laitat sen takaisin lattialle.

Lue seuraavaksi

Mattokeidas aukaisee myymälän Tampereelle
Mattokauppa Tampere | Mattokeidas Tampere

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.