MATONPESUPAIKAT & MATTOLAITURIT

Matonpesupaikat & Mattolaiturit paikkakunnittain

Alta löydät linkit eri paikkakuntien matonpesupaikkoihin. Lista on aakkosjärjestyksessä A-Ö.

Päivitämme listaa hiljalleen!

Paikkakunta

Matonpesupaikat paikkakunnittain listattuna A-Ö

Matonpesua kesällä

Kesähelteillä on mukava viettää aikaa mattolaiturilla ja välissä voi käydä vaikka viilentymässä vedessä

Matonpesupaikat ja mattolaiturit

Suomesta löytyy jokaisesta kaupungista ja myös pienemmiltäkin paikkakunnilta matonpesupaikkoja ja mattolaitureita, joissa on näppärä käydä pesemässä mattoja kesäaikaan.

Helteisenä päivänä matonpesu matonpesupaikalla on erityisen mukavaa touhua yhdessä tai yksin. Työn ohessa voi nauttia auringosta ja kesästä ja usein paikalla on myös muita samanhenkisiä ihmisiä matonpesu hommissa.

Matonpesupaikat ovat lähtökohtaisesti aina ilmaisia ja avoinna kaikille matonpesusta kiinnostuneille. Pesupaikoille ei tarvitse varata vuoroa, vaan pesijöiltä edellytetään hyvää yhteishenkeä ja muiden käyttäjien huomioon ottamista.

Riippuen kaupungista tai paikkakunnasta niin matonpesupaikkoja löytyy muutamasta paikasta aina isoimpien kaupunkien yli 20 eri matonpesupaikkaan. Olemme listanneet alle muutamia tärkeitä huomioita matonpesupaikoista ja myös helpottaneet matonpesupaikkojen löytämistä eri paikkakunnilta keräämällä suorat linkit eri kaupunkien ja paikkakuntien matonpesupaikkoihin.

Matonpesupaikkojen kunnossapito

Kaupunkien ja paikkakuntien urakoitsijat tekevät matonpesupaikoilla kesäaikaan monesti viikoittaiset kunnossapitokierrokset ja varmistavat näin, että matonpesupaikat pysyvät käyttökunnossa ja ehjinä.

Mahdollisista vikailmoituksista pystyy myös informoimaan oman alueen urakoitsijaa ja näihinkin löytyy puhelinnumerot kaupunkien ja paikkakuntien omien matonpesupaikkojen sivustojen alta.

Ympäristön huomiointi

Mattojen pesusta tulee aina likaa ja ympäristöystävällisintä onkin pestä matot siihen tarkoitetulla viemäröidyllä matonpesupaikalla. Monissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Oulussa ei ole enää mattolaitureita ympäristönsuojelullisista syistä.

Mattojen pesu vesistöissä on kielletty kaupunkien ympäristönsuojelumääräyksissä. Mattoja ei saa pestä siis järvissä eikä muissa vesistöissä eikä maallakaan siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön tai ojaan. Maton pesu järvessä likaa vesistöjä aiheuttaen muun muassa veden samentumista, rannan roskaantumista ja leväkasvuston voimistumista.

Myöskään autojen, lemmikkien tai muiden kuin tekstiilien peseminen matonpesupaikoilla on ehdottomasti kielletty. Tarkasta aina paikalliset säännöt oman paikkakuntasi matonpesupaikalta.

Nopeat toimitukset

Ilmainen toimitus kotiin yli 199€ tilauksille

Pitääkö jotain palauttaa?

14 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Turvalliset maksut

Valitse useista vaihtoehdoista tai maksa myöhemmin Klarnalla!