Näytetään kaikki 8 tulosta

Kuramatot

Pysäytä kuran ja hiekan tuleminen jo eteiseen. Kuramatot estävät lian ja kosteuden siirtymisen ulkoa sisätiloihin. Kuramatot soveltuvat loistavasti sekä oven sisä- että ulkopuolelle. Matot ovat useimmiten pohjattuja ja pysyvät hyvin paikoillaan. Kuramattoja löytyy sekä hyvin kosteutta pidättävinä ja nukkapintaisina että pinnaltaan rouheampina ja hiekkaa irrottavina.

Näytä lisää
19.9036.90 Metri
3549.90 Metri
29.9059.90 Metri
19.9049.90
32.90 Metri
4559.90 Metri
21.90105


Kuramaton valinta eteiseen tai ulos!

Eteistilat ovat lähestulkoon aina kodin haastavimpia paikkoja. Ulkoa tulee vuodenajasta riippuen suuri määrä hiekkaa, vettä, kuraa ja kaikenlaista likaa kengänpohjien ja nelijalkaisten lemmikkien mukana sisälle. Kuramatolla pystyt onneksi pysäyttämään (tai ainakin huomattavasti vähentämään) sisälle kulkeutuvan lian ja kuran määrää. Kuramaton valinta on siis tärkeä osa kodin siistinä pitämisessä.

Mitä ottaa huomioon kuramaton valinnassa eteiseen?

Kuramaton valinnassa on tärkeää ottaa huomioon lattiamateriaali. Parkettilattiat ovat herkkiä kosteudelle ja esimerkiksi kenkien mukana tuleva vesi ja kosteus menee herkästi lateksipohjaisen maton lävitse. Puu- ja parkettilattialle soveltuukin paremmin vinyylipohjainen matto. Hyvässä eteisen kuramatossa on luonnonkumipohja. Se pitää maton jämäkästi paikallaan, eikä päästä pölyä ja hiekanjyviä maton alle hiertämään lattiapintaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että keinokuitumatto ilman suojaavaa liukuestemattoa saattaa jättää jälkiä pehmeään puu- tai parkettilattiaan. Laatalla olevissa eteistiloissa ei tarvitse huolehtia niin paljon naarmuuntumisesta.

Lattialämmitys asettaa myös omat haasteensa kuramatoille. Lattialämmitteiseen tilaan lateksipohjainen tai vinyylipohjainen kuramatto ei ole paras vaihtoehto, mutta on kuitenkin käytettävissä kun muistat, että älä peitä koko lattiapintaa lattialämmitteisessä tilassa vaan jätä reunoille tilaa hengittää.

Ps. Kuramatot ovat monesti myös helposti itse leikattavissa oikeaan muotoon tai haluttuun pituuteen.

VINYYLIPOHJAISET KURAMATOT:

LATEKSIPOHJAISET KURAMATOT:

Lisäksi Mattokeidas valikoimassa on saatavilla myös ruohomattoa joka toimii loistavasti irtolian ja kivien/hiekan pysäyttäjänä ulko-ovella.