Näytetään kaikki 4 tulosta

Juuttimatto keittiöön

Juuttimatto keittiöön on loistava valinta kun etsit mattoa esimerkiksi ruokapöydän alle. Juuttimatto on 100% luonnonkuituinen materiaali, joten matto on kulutusta kestävää materiaalia. Juuttimatolla luot keittiön sisustukseen myös helposti lämpöä ja pehmeyttä. Valitse keittiöön pyöreä tai suorakaiteen muotoinen juuttimatto.

Ale!
16.80180
25125
Ale!
103212
99139


Millainen matto keittiöön? 

Käytännöllisen ja kauniin maton valinta keittiöön ei ole välttämättä yksinkertainen asia. Maton materiaalin tulisi olla helppohoitoista, helposti puhdistettavaa ja toki myös mukavan tuntuinen jalkojen alla. Sitten pitäisi vielä ottaa huomioon maton koko ja paikka, joten mietittävää riittää. Alla on listattuna muutama huomio ja vinkki kun ostat mattoa keittiöön verkkokaupasta tai myymälästä.

1. Miten valitsen oikean kokoisen maton keittiöön?

Tarvittava koko, minimi- ja maksimimitat, kannattaa mitata ennen keittiön matto-ostoksille lähtöä. Kun ostat maton netistä, niin sinun on helppo samalla ottaa mittoja kotona. Ruokailuryhmän alle oikea maton koko on pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle, jotta tuolin liikuttaminen ei kuluta ja nosta ylös maton reunaa. Normaalisti hyvänä maton etäisyytenä seinästä pidetään noin 30 cm, jolloin lattia kehystää mattoa kauniisti. Tämäkin on tosin hyvin tilasta riippuva asia ja pääasia on valita keittiöön mukautuva mattomalli ja oikea mattokoko. Tärkeintä on muistaa, että jos sijoitat maton ruokapöydän alle, niin matto olisi niin suuri, että ruokapöydän ääressä tuolilla istuttaessa tuoli mahtuu kokonaisuudessaan olemaan maton päällä. Huomioi, että saat tarvittaessa maton myös täysin omien mittojen.

2. Valitse maton muoto ruokapöydän muodon mukaan

Maton malli voi mukailla ruokapöydän mallia ja muotoa. Pyöreä matto soveltuu erinomaisesti pyöreän ruokapöydän alle, mutta toki pyöreiden ruokapöytien alle soveltuvat isommatkin perinteisen malliset matot. Suorakaiteisen mallisen ruokapöydän alle soveltuu parhaiten suorakaiteen mallinen matto.

Frequently asked question 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet placerat sapien. Suspendisse potenti. Nullam feugiat blandit mauris, non fringilla urna ultrices vel. Donec id urna consectetur, pellentesque libero rutrum, congue massa.

3. Muista turvallisuus

Keittiössä matto sijoitetaan monesti ruokapöydän alle jossa se pysyy luontaisesti hyvin paikallaan painavimpien kalusteiden ollessa päällä. Jos matto sijoitetaan keittiössä esimerkiksi saarekkeen viereen tai keittiökaappien eteen niin maton alle on hyvä sijoittaa liukueste, joka pitää maton napakasti paikallaan. Monessa matossa on itsessään myös kumipohja, jolloin erillistä liukuestettä ei tarvita. Kumipohjaiset matot ovat erinomainen ja turvallinen valinta myös keittiön matoiksi.

4. Valitse keittiön matto mikä sopii elämänrytmiisi ja kotisi vilskeeseen.

Kun ostat keittiön maton netistä niin kannattaa miettiä millaista arkea kotona eletään. Esimerkiksi lapsiperheeseen ja eläintalouteen sopii helppohoitoinen ja sileäpintainen matto. Allergisen ihmisen kotiin kannattaa valita mahdollisimman tiivis ja pölyämätön matto. Valikoimastamme löytyy paljon hyviä matto vaihtoehtoja allergikoille.

5. Vinkki: Kysy rohkeasti neuvoa Mattokeidas.fi ammattilaiselta

Mattokeidas on mattojen erikoisliike ja myyjämme neuvovat sinua mielellään oikean maton löytämisessä niin verkkokaupan chatissa kuin myymälässä. Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme! Sähköpostilla: info@mattokeidas.fi tai soittamalla: +358 45 150 3630. Voit myös laittaa viestiä suoraan verkkokaupan chätissä.